oktober 22, 2024 Door Storm Nijhof

3 Voordelen van Network-as-a-Service (NaaS)

Heb je als bedrijf een IT-manager? Je weet dan dat ze tegenwoordig niet alleen de tech-held zijn, maar ook een sleutelspeler in hoe je bedrijf groeit dankzij technologie. Zij moeten zorgen dat alles digitaal op rolletjes loopt, maar ook meedenken over hoe technologie het bedrijf een stapje voor kan geven op de concurrentie. Maar tijd is een groot probleem, vooral met het up-to-date houden van het netwerk, wat steeds ingewikkelder lijkt te worden. Daarom kiezen veel bedrijven voor Network as a Service (NaaS) als een slimme oplossing. Hier zijn 3 voordelen van NaaS.

Makkelijk het netwerk beheren zonder hardware-kosten

Een groot pluspunt van NaaS (Network as a Service) is dat het je leven een stuk makkelijker maakt doordat je niet meer hoeft te stressen over het kopen en bijhouden van allerlei hardware-investeringen. Met NaaS krijg je gewoon een kant-en-klaar netwerk zonder zelf te hoeven sleutelen aan de hardware. Zo kun jij je lekker focussen op wat echt belangrijk is voor je bedrijf, terwijl de experts alles voor je regelen. Je bespaart niet alleen geld op apparatuur, maar je werk gaat ook een stuk soepeler. En als je bedrijf groeit of verandert, kun je je netwerkdiensten makkelijk aanpassen, zonder extra gedoe met nieuwe hardware. Superhandig voor als je snel moet schakelen of als je team groter wordt.

Veiligheid en beheerde netwerken

Tegenwoordig sluiten we niet alleen onze computers en bedrijfsprinters aan op het netwerk, maar er bevinden zich ook alle privacygevoelige bedrijfsgegevens op. Omdat we steeds meer gebruik maken van netwerken, wordt de boel ook ingewikkelder en het risico op hackers groter. 

En dat willen we natuurlijk voorkomen. NaaS maakt de beveiliging makkelijker door te zorgen voor veilige netwerken die door experts worden beheerd. Zij houden alles in de gaten, vooral nu met al die nieuwe gadgets die aan het internet hangen. NaaS zorgt ervoor dat beveiligingspatches en configuratie-instellingen altijd up-to-date zijn, waardoor de risico’s van beveiligingsinbreuken worden geminimaliseerd.

Flexibiliteit en schaalbaarheid voor de toekomst

Een ander top voordeel van NaaS is hoe flexibel en aanpasbaar het is voor de toekomst. Met NaaS kun je switches, firewalls en Wi-Fi mixen en matchen, precies zoals jouw bedrijf het nodig heeft. Als je bedrijf ineens groeit of als je iets nieuws wilt proberen, kun je je netwerk makkelijk en snel aanpassen. Dit maakt NaaS perfect voor bedrijven die in beweging zijn en mee willen gaan met de nieuwste trends en technologieën. Network-as-a-Service (NaaS) biedt moderne organisaties dus verschillende voordelen.